Om oss

Under några år så drev Klas Alenvret en blogg på utklasad.se. Den handlade om passion i form utav sportfiske och friluftsliv. Våren 2017 så bestämde sig Klas för att börja vlogga istället för att skriva och det var då som Utklasads YouTube-kanal föddes.

Klas fortsätter:
Läs mer…

När första vloggen publicerades så var inte förväntningarna skyhöga får jag väl ärligt säga. Jag tänkte hela tiden att om bara EN person vill se på det här, tycker det är intressant och lär sig något så har jag lyckats. Men det visade sig ganska fort att vloggen fick bra respons och kanalen började få följare. Detta tände en glöd hos mig som bara gjorde det ännu roligare att fortsätta och samtidigt kontinuerligt försöka förbättra innehållet och värdet i vloggarna.

Tanken med vloggarna har hela tiden varit att försöka spegla fisketurerna så realistiskt och äkta som det bara går. Det är inte de coola effekterna och skrytmomenten som är det viktiga utan snarare hela fiskeupplevelsen. För oss är fiske så mycket mer än bara fiske! Jag syftar bland annat på passion, gemenskap och “den eviga jakten”. Vi är inga film- eller redigeringsproffs utan bara duktiga sportfiskare som vill försöka dela med oss utav det vi kan och upplever på ett så enkelt, roligt och pedagogiskt sätt som möjligt (samtidigt som vi lär oss mer om film och redigering såklart).

Som ni ser ovan så skriver jag “vi” och inte “jag”. Detta beror på att vi idag är ett team. Även om jag sköter det mesta utav filmningen och redigeringen så hade inte kanalen varit vad den är idag utan mina goda vänner och fiskekamrater. Teamet fiskar tillsammans i ur och skur, från söder till norr, från land, vadare och båt. Vi deltar i tävlingar, fiskar utanför Sveriges gränser och försöker hela tiden att utmana oss själva i vårt fiske.

Som avslut på denna presentation vill jag rikta ett stort tack till Team Utklasad, våra samarbetspartners och till alla er som tittar, kommenterar, gillar, ställer frågor, handlar i vår webbutik och uppskattar det vi gör – utan er hade det inte funnits någon kanal!

Skitfiske på er och kör hårt – hoppas vi ses vid vattnet en dag!

Team Utklasad


Klas Alenvret

SMEKNAMN: KLASSE, KLÖÖS, UTKLASAD

Skånepåg som fiskat sedan barnsben. Initiativtagare till Utklasad och även mannen som ni oftast hör bröla framför kameran. Även känd som “simmaren” då det händer alltför ofta att han lyckas klanta till det längs kusten vilket i sin tur resulterar i ett ofrivilligt dopp med vadarna på.

Bred sportfiskare som finner charmen inom det mesta fisket. Allt från flug- och spinnfiske till trolling, havsfiske och mete. Det händer också att Klas binder några flugor ibland! Dock så ligger spinnfisket närmst om hjärtat.

Klas gillar även löpning, teknik, outdoor, vandring, natur och vildmark. Det händer också att han hänger med på ett jaktpass då och då – även om han inte har någon jägarexamen.

När Klasse inte fiskar, ramlar i vattnet eller klipper ihop vloggarna så jobbar han som IT-konsult inom webbutveckling och e-handel.

Mattias Jarnbjer

SMEKNAMN: MATTE, MATTEMAN, BÄVERNÄVEN

Är han dansk eller är han dansk? Det är det ingen som vet riktigt… Men det vi vet är att Matte är en väldigt duktig, bred och händig sportfiskare. Även känd som mannen som kan bygga en tändare av en tandpetare! Vi hade inte blivit förvånade om det en dag visade sig att han är en avlägsen släkting till MacGyver eller självaste Doctor Snuggles.

Som sagt en mycket händig och uppfinnelserik sportfiskare som varit igång sedan barnsben. Gillar det mesta inom fisket och kör allt från flug- och spinnfiske till trolling, havsfiske och mete.

Matte har även jägarexman och jagar därför en hel del. Han mår alltså som bäst ute i naturen med ett fiskespö eller jaktvapen i nävarna. Det händer också att han kör lite rally ibland!

När Matte inte drillar fisk, sänker svin eller bygger båtar så jobbar han som automationsingenjör.

Andrée Eriksson

SMEKNAMN: ANDY, ANDYBOY, BUGEN

En renodlad Skånepåg som alltid har en lössnus under läppen och tummen utanför näven! Mannen som påstår sig tåla vårsolen en dag på sjön men som efter passet panikartat springer in på närmsta mack för att köpa glass som sedan användes för att svalka hans röda bug.

Andy kom in i sportfisket i vuxen ålder, men han ändå lyckats dra stora fiskar och få djupa kunskaper inom spinn- och trollingfisket på väldigt kort tid. Han var även med och tog teamet till SM-final i gäddfiske 2016. Fiskar främst spinn- och trollingfiske efter olika predatorer.

Dyr whiskey, gaming och släktforskning är andra områden som Andy brinner för. Sen precis som oss andra så tycker han att naturen och en dag på sjön slår det mesta.

När Andy inte motionerar sin haspelrulle eller svalkar bugen så jobbar han som elektriker.

Mikael Svensson

SMEKNAMN: MICKE, MICKEMAN, SNOGE

Precis som resten av teamet är även Micke en skånepåg ut i fingerspetsarna. Eller ja, nästan i alla fall! Det går att rykte att skånskan försvinner när han kör Dota-matcher och snackar med gamingpolarna från norr…

Som ung var det enbart havsfiske i Öresund som gällde för Mickeman. På senare år har han dock ställt om siktet helt och istället lagt ner mycket tid på predatorfisket med abborre i fokus. Spinn- och havsfiske samt trolling ligger närmst om hjärtat och det är även här som Mickes kunskaper lyser igenom. Notera att den här mannen har alltid ett fyrklöver i rockärmen eftersom det enbart kan vara turen (eller?) som gör att han ofta lyckas dra stora fiskar på få kast.

Gaming är ett annat område som Micke brinner för. Dota är favoritspelet och där tror vi inte många svenskar hade haft mycket att sätta emot. Men givetvis så är det naturen och sportfisket som står högst upp på prioritetslistan!

När Micke inte badar i Malmö kanal eller feedar top så jobbar han som kranbilschaufför.